Megaformer – en träningsform som formar hela kroppen

29 juli 2023 0 Comments

Megaformer är en relativt ny typ av träningsutrustning och träningsform, men den har redan tagit fitnessvärlden med storm. Är du nyfiken på vad all uppmärksamhet handlar om? Här är en kort genomgång av vad Megaformer är, hur det fungerar, och varför du kanske vill överväga att inkludera det i din träningsrutin.

Vad är Megaformer?

Megaformer är en uppgraderad version av den traditionella pilatesformen, designad av fitnessgurun Sebastien Lagree. Maskinen består av en glidande plattform omgiven av fjädrar för justerbart motstånd, handtag, remmar och olika fästpunkter. Den är designad för att ge en intensiv träning med låg inverkan, vilket betyder att du kan stärka och toning din kropp utan att skada leder eller ligament.

Hur fungerar Megaformer-träning?

En Megaformer-träning involverar en rad olika övningar som riktar sig till olika muskelgrupper. Varje övning utförs långsamt och med kontroll, vilket sätter musklerna under konstant spänning och ger en djup muskelträning.

En typisk session varar i cirka 45 minuter till en timme och innefattar hela kroppen, även om varje träningspass kan anpassas för att fokusera på specifika områden. Du kommer att uppleva att hjärtfrekvensen ökar och svetten börjar rinna, men det kommer inte att kännas som en traditionell högintensiv träning.

Varför ska man utöva Megaformer-träning?

Här är 4 anledningar till varför Megaformer-träning kan vara rätt för dig.

1. Helkroppsträning

Megaformer träning riktar sig till alla större muskelgrupper i en enda session. Det ger en omfattande träning som sträcker och tonar musklerna samtidigt som den förbättrar flexibilitet och balans.

2. Effektivitet

På grund av det konstanta muskelarbete som involveras i Megaformer-träning, kan du uppnå snabbare resultat jämfört med vissa andra träningsformer. Många utövare rapporterar synliga förändringar i muskelton och kroppsform efter bara några sessioner.

3. Låg inverkan

Megaformer träning är skonsamt mot dina leder, vilket gör det till ett bra alternativ för de med skador eller andra hälsobekymmer som kan göra högintensiv träning olämplig.

4. Anpassningsbar

Megaformer-maskinen har justerbara motståndsfjädrar, vilket betyder att träningen kan anpassas för att möta alla träningsnivåer, från nybörjare till avancerade atleter.

Megaformer kan verka skrämmande vid första anblicken, men ge det en chans. Du kanske upptäcker att det är den utmanande, men skonsamma träningsform du har letat efter. Med dess unika förmåga att toning och stärka hela kroppen samtidigt som det erbjuder en skonsam träning, kan Megaformer vara ett utmärkt tillskott till din träningsrutin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *