7 roliga uppvärmningsövningar för att bli varm i kroppen

29 juli 2023 0 Comments

En bra uppvärmningsrutin är viktigt för alla som deltar i fysisk aktivitet, från idrottare som gör sig redo för en match, till dansare som förbereder sig för en uppvisning, till nästan alla som vill upprätthålla en hälsosam livsstil. Men vem säger att det inte kan vara kul? Här hittar du 7 roliga övningar som hjälper dig att värma upp.

Höga knän

Höga knän är ett fantastiskt sätt att värma upp benen och få upp pulsen. Börja med att jogga på plats och för gradvis dina knän högre mot bröstet för varje steg. Gör det roligt genom att ställa in en timer och utmana dig själv att göra så många du kan på en minut.

Danspauser

Musik och dans är humörhöjare och kan säkert integreras i din uppvärmningsrutin. Spela din favoritlåt och bara rör dig. Nyckeln handlar inte om perfekta steg eller koreografi utan om att få din kropp i rörelse och ditt blod att flöda. Dessutom är det en fantastisk stresskur.

Djurvandringar

Släpp loss ditt inre barn och få en uppvärmning av hela kroppen med djurpromenader. Prova grodhopp, björnkrypningar, krabbpromenader eller att gå som en and. Dessa övningar är inte bara underhållande, de hjälper också till att förbättra koordination, styrka och flexibilitet. De är ett roligt sätt att förbereda din kropp för träning.

Jumping jacks

Jumping jacks är en klassisk uppvärmningsövning som engagerar hela kroppen. För att göra det roligare, inkludera en blixtrunda där du siktar på att göra ett visst antal hoppknektar så fort du säkert kan utföra dem. Du kan också spela med en låt och göra ett hoppjack varje gång ett visst ord eller en viss fras sjungs.

Partner Pitter-Patter

Om du har en träningskompis så är den här för dig! Stå vänd mot din partner med armarna upp och handflatorna vända mot varandra, men inte vidrör. Målet är att ”pitter-klappa” mot varandras handflator så fort du kan. Det är en rolig, tävlingsövning som hjälper till att förbättra reaktionstiden och hand-öga-koordinationen, samtidigt som den värmer upp överkroppen.

Hoopdans

En hula hoop är inte bara en barnleksak. Det är ett fantastiskt verktyg för att värma upp kroppen, särskilt kärnan och höfterna. Ställ in en timer och se vem som kan hålla ringen längst i en hoopdans. Har du ingen hula hoop? Inga problem! Efterlikna hoopdans-rörelsen för samma uppvärmningseffekt.

Låtsashopprep

Låtsashopprep är lika effektivt som att använda ett riktigt och lägger till ett roligt element till din uppvärmning. Hoppa på båda fötterna, eller varva en fot i taget, och sväng armarna som om du håller i ett rep. För att lägga till roligare, prova att köra höga knän eller rumpsparkar till rutinen.

Kom ihåg att målet med dessa övningar inte bara är att förbereda din kropp för mer intensiva fysiska aktiviteter utan också att påbörja din träning på ett positivt sätt. Så nästa gång innan du börjar din vanliga träning eller träningspass, ge dessa övningar ett försök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *